Ben jij iemand die in nieuwe situaties altijd meerdere rampscenario’s afspeelt? Of ben je normaal gesproken een onverbeterlijke positivo, maar voel je dat je in deze tijd ook wel wat meer optimisme kunt gebruiken? 

Optimisme kun je leren. Zelfs als je van nature een zwartkijker bent met dezelfde joie de vivre als Maarten van Rossem.

Open voor verandering

In de astrologie wordt iemands neiging naar optimisme of pessimisme in verband gebracht met kwaliteiten die zeggen in hoeverre jouw teken openstaat voor verandering. Die kwaliteiten zijn weer gelinkt aan de verschillende seizoenen. Klinkt vaag, leggen we uit.

Beste Ram, wilt u uw eigen Dagelijkse horoscoop?

Alstublieft

Gratis en blijft voor altijd gratis!

Kardinale tekens

De kardinale tekens (Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok) zijn geboren aan het begin van een nieuw seizoen. Ze zijn natuurlijke leiders en lopen over van de ideeën. Ze kunnen hun natuurlijke optimisme makkelijk kanaliseren in mooie toekomstplannen. Deze sterrenbeelden jagen verandering na.

Beste Steenbok, wilt u uw eigen Dagelijkse horoscoop?

Alstublieft

Gratis en blijft voor altijd gratis!

Gefixeerde tekens

De gefixeerde tekens (Leeuw, Stier, Schorpioen en Waterman) zijn middenin een seizoen geboren en hebben wat meer moeite met verandering. Ze gaan voorzichtig te werk en bouwen lieven voort op iets wat al bestaat dan dat ze iets compleet nieuws oppakken.

Beste Waterman, wilt u uw eigen Dagelijkse horoscoop?

Alstublieft

Gratis en blijft voor altijd gratis!

Veranderlijke tekens

De veranderlijke tekens (Tweelingen, Maagd, Boogschutter, Vissen) zijn geboren aan het eind van een seizoen en daardoor gezegend met bakken optimisme. Ze vinden nieuwe dingen opwindend en zeggen al ‘ja’ voordat de vraag überhaupt is gesteld.

Ieder sterrenbeeld heeft zowel optimistische als pessimistische trekjes. Door te begrijpen waar jouw teken ongeveer staat qua verandering, kun je negatieve neigingen beter herkennen. Daarom hier per sterrenbeeld een plan dat helpt het leven zo zonnig mogelijk te zien.

Beste Vissen, wilt u uw eigen Dagelijkse horoscoop?

Alstublieft

Gratis en blijft voor altijd gratis!

Dit artikel gaat verder op de volgende pagina